Китен е малко градче в Югоизточна България, което се намира в непосредствена близост до областния център на гр. Бургас, както и до други курортни градове като Созопол, Приморско и Царево. Китен е разположен северно от устието на река Караагач, а част от него - на малкия полуостров Урдовиза. Почивката в Китен неминуемо би оставила у всеки посетител и турист приятни спомени!

   Двата красиви залива (Караагач и Атлиман) са основните  „виновници” Китен да е толкова очарователен и красив. Въздухът в Китен е идеален фактор, който привлича хората за почивка, тъй като той представлява уникалното съчетание от кристален планински и солен морски въздух. Плажовете са почти основният ресурс, тъй като те засилват туризма като явление и допринасят за по-доброто развитие на града като туристическа дестинация.

   Те са идеални за отмора и почивка. Известни са като едни от най-чистите в цялата страна. Ако се нуждаете от почивка, Китен е перфектното място по Черноморието – тихо, спокойно и чисто. Квартирите в Китен са в голям избор, важното е какво точно търсите и как го търсите! В общи линии, плажовете, на които можете да релаксирате, са два – северен и южен. Южният е по-малко известен и следователно, по-подходящ, ако търсите преди всичко спокойствие и тишина. Северният от своя страна е доста по-предпочитан от младежите, които си устройват незабравими партита там. В Китен Вашата почивка ще бъде едно истинско значимо събитие!

   Ако сте любители на силните и страстни приключения, защо не се повозите на огромния надуваем банан, който се дърпа от скутер, или пък не си наемете джет, за да усетите адреналина на лятото? Възможностите ви са изключително много, тъй като Китен ги предлага на 100%!